OVERFLATEBEHANDLING

 

 

Innvendig overflatebehandling

Vi overflatebehandler og legger vekt på å levere lister med en perfekt overflate både lakket, beiset og malt.

Lakk er utviklet spesielt for deg som vil ta ekstra godt vare på treverket i mange år fremover. Den har høy slitestyrke, den er miljøvennlig og avgir ingen generende eller farlige gasser.

Beis brukes for å farge treet, og gjør at treets struktur skinner igjennom. Beisene er oppbygd av løse fargestoffer og mikroniserte pigmenter. Vannbaserte beiser er blitt mer etterspurt og grunnen er at vannbeisene gir treverket en jevn struktur og at det er miljøvennlig. Det oppnås riktig farge ved tilsettingen av pigmenter. I beisen brukes både løselige fargestoffer og mikroniserte  pigmenter.

Maling har piggmenter for å oppnå dekkevne og for å sette forskjellige farger på listverket. Rogaland Treprofil as bruker kun giftfrie pigmenter.

Tilsettingsstoffer brukes for å styre visse lakkegenskaper, glans, konsistens, fukting, utflyting, blæresikkerhet og slipbarheten kan forandres med riktig valgte tilsettingsstoffer.  

Utvendig overflatebehandling

Ubehandlet tre blir nedbrutt meget raskt av bl.a. solens ultrafiolette stråler samt av soppsporer. For å unngå dette bør derfor all utvendig lister/kledning behandles før oppsetting.

Rogaland Treprofil as har den kunnskapen og maskiner for systembehandlingen før lister/kledning settes opp.

Impregnering

Velges det å gi listene/kledningen råtebeskyttelse, bør det brukes impregneringsmiddel basert på alkydolje til trevirke for utvendig bruk. Gir god inntregning i trestrukturen med liten fiberreisning og tresvelling. Inneholder sopp-, råte- og algehindrende midler. Danner ikke film og kan overmales med vannbaserte produkter.

Grunning

Rogaland Treprofil as har en dekkende industrigrunning på alkyd-emulsjonsbasis, som beskytter treets overflate mot blåved , overflatesopp samt tåresopp, og gir samtidig treet enværbestandig , diffusjonsåpen overflate.

Etterbehandling

Listverk/kledning som er behandlet med grunning fra Rogaland Treprofil bør etterbehandles innen 2 år med oljebasert beis eller oljemaling.

Farger

Standardfarger iflg. fargekart lagerføres. Forøvrig kan de fleste farger innenfor NCS- og RAL- systemer leveres mot pristillegg (brekktillegg).